Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samuel Umtiti

Kratak je put od vrha do dna: Doskora je vrijedio 62, a danas tek dva miliona eura

umtiti-koeman

Budući da nije htio otići na operaciju zbog koje bi propustio Svjetsko prvenstvo, Umtiti je odlučio riskirati i zaigrati za Francusku

Otkako je 2016. godine stigao u Barcelonu uz odštetu od 20 miliona funti, Samuel Umtiti više je vremena proveo na rehabilitaciji nego na terenu.

U posljednje tri sezone upisao je tek 35 nastupa.

No, nekad nije sve bilo tako crno. Dolaskom na Camp Nou brzo se ustalio u prvu ekipu, s kojom je 2018. godine osvojio La Ligu, a s francuskom reprezentacijom stigao do krune svjetskog prvaka. Sve je bilo idealno, na Transfermarktu je vrijedio 62 miliona eura, a onda je uslijedio strmoglavi pad, koji se do danas nije zaustavio.

Upravo je 2018. godine pretrpio ozljedu koljena, koja mu je uništila karijeru na elitnom nivou. Budući da nije htio otići na operaciju zbog koje bi propustio Svjetsko prvenstvo, Umtiti je odlučio riskirati i zaigrati za Francusku, piše Sportbible.

Iako su osvojili krunu svjetskog prvaka, posljedice su tek došle na naplatu. Tako je od jeseni 2018. godine do danas propustio ukupno 54 utakmice, što je dovelo do nevjerovatnog pada vrijednosti na Transfermarktu.

Primjerice, Umtiti danas tek vrijedi dva miliona eura, a Barcelona ga se već dva prijelazna roka nastoji riješiti pod svaku cijenu.