Ostali sportovi

mali fudbal

Krezo odabrao igrače za kvalifikacijske mečeve s Rumunijom

26/02/2021

Bh. tim će odigrati dvije utakmice sa selekcijom Rumunije. Prvi meč na programu je 4. marta u Bukureštu, a drugi šest dana kasnije u Zenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022.

Bh. tim će odigrati dvije utakmice sa selekcijom Rumunije. Prvi meč na programu je 4. marta u Bukureštu, a drugi šest dana kasnije u Zenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor Ivo Krezo je za ove utakmice pozvao 17 igrača. Na spisku su: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Sesar (Mostar SG Staklorad), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Salines), Davor Arnautović (Salines), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mantova, Italija), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines), Andrijano Dujmović (Brotnjo), Adnan Kalajdžić (Zrinjski), Ivan Ivanković (TSV Weilimdorf, Njemačka), Amel Handžić (GFC Sarajevo), Kristijan Pantić (MNK Seljak).

Reprezentativci će se okupiti u nedjelju, 28. februara na Ilidži, a dva dana poslije putuju u Bukurešt.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila dvije pobjede u isto toliko susreta. Najbolji bh. igrači futsala su na domaćem terenu sa 2:1 pobijedili Sjevernu Makedoniju, a u gostima su bili bolji od Srbije pobijedivši rezultatom 4:2.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.