Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KSBiH: Nataša Bašović v.d. generalnog sekretara

natasa-basovic33
Foto: BHBasket

Upravni odbor Košarkaškog saveza na današnjoj sjednici, održanoj, nakon Vanredne skupštine, u Busovači donio je odluku da Nataša Bašović bude vršiteljica dužnosti generalne sekretarke, dok komisija ne obavi razgovore s kandidatima i izabere trajno rješenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlučeno je i da Košarkaški klub Igokea ove sezone neće uopšte igrati u Prvenstvu BiH, niti će se moći boriti za titulu državnog prvaka. Navodno, iz Igokee su kazali kako će iduće sezone igrati domaće prvenstvo, a u tekućoj će se posvetiti isključivo regionalnoj ABA ligi. Stoga će ove sezone u Prvenstvu BiH igrati 11 ekipa, jer niko neće popuniti Igokeino upražnjeno mjesto. Takmičenje će startovati u nedjelju, 21. oktobra.

Podsjetimo, na ranije održanoj Vanrednoj skupštini KS BiH proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović izabran je za novog predsjednika. Za potpredsjednike izabrani su Dalibor Miloš i Boris Spasojević. Upravni odbor KS BiH činiće još: Aid Berbić, Feđa Jovanović, Dana Muminović, Milan Plavšić, Nikica Petrović i Vinko Batinić.