Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kulić: Želim pomoći Jedinstvu AR da pobjeđuje!

Dijana-Kulic

Rogatičanka Dejana Kulić u narednoj sezoni nosit će dres rukometne ekipe Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle.

Kontakti s njom traju od prošle sezone, tačnije od okupljanja U-20 reprezentacije BiH, za koju je nastupala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Trener u reprezentaciji Zvjezdan Tomić, koji je tada vodio Jedinstvo AtlasRelax, ponudio mi je da dođem u Tuzlu. S obzirom na to da sam bila pod ugovorom s Radničkim iz Kragujevca, nisam mogla doći odmah. Moj sadašnji klub je u teškoj situaciji i kada sam rekla da želim preći u Jedinstvo AtlasRelax bili su iznenađeni, ali nisu mi pravili probleme – izjavila je Feni Dejana Kulić.

Srednji bek je pozicija koju su u tuzlanskom klubu željeli pokriti čim prije. Dejanu Kulić smatraju velikim pojačanjem.

– Kada su me kontaktirali iz Tuzle, brzo smo se dogovorili. Mislim da sam donijela dobru odluku – uvjerena je nova igračica, viceprvakinja BiH.

U novom klubu poznaje nekoliko igračica, uglavnom one koje su s njom bile u reprezentaciji. Među ostalim, i Ivanu Sikimić koja je također odnedavno nova igračica tuzlanskih „labudica“, a dolazi iz Mladosti (Novi Pazar).

– Došla sam kao neko pojačanje i svjesna sam šta se od mene očekuje. A to je da doprinesem što mogu više kako bi ekipa pobjeđivala. Uostalom, svi smo tu iz istog razloga. Poseban je izazov Challenge cup i nadam se da ćemo se pokazati u najljepšem svjetlu – kaže Kulić u razgovoru za Fenu.