Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za rukometno prvenstvo Evrope: BiH poražena od Austrije

bih austria

Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije večeras su u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić“ odigrali meč drugog kola grupe “3“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a pobjedu je slavila gostujuća ekipa, rezultatom 23:22, javlja Anadolu Agency (AA).

Nošeni navijanjem nekoliko hiljada ljubitelja rukometa sa tribina, izabranici selektora Bilala Šumana bolje su otvorili meč i golom Marka Tarabojije poveli u prvoj minuti. Prva polovica poluvremena se igrala u egalu gol za gol. Rukometaši BiH su pred kraj poluvremena pokazali bolju igru i na odmor otišli sa prednošću 11:9.

Austrijanci su u drugom poluvremenu zaigrali organizovanije, te imali blagu rezultatsku prednost. Međutim, tri minute prije kraja rukometaši BiH stižu na izjednačenih 21:21.

Izuzetno zanimljiv i uzbudljiv meč završen je rezultatom 23:22, jer nakon što je Muhamed Toromanović promašio zicer gosti su poentirali.

Selekcija BiH je nakon nedjeljnog poraza od Španije, večeras zabilježila i drugi poraz u grupi i propustila veliku priliku napraviti korak ka plasmanu na rukometni EURO u Hrvatskoj.

U narednoj rundi kvalifikacija izabranici Bilala Šumana će u maju naredne godine igrati protiv Finske, a potom i revanš susrete sa Španijom i Austrijom.