Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP: Košarkaši Slovenije bolji od Crne Gore

crna gora slovenija

Muška košarkaška reprezentacija Slovenije pobijedila je večeras u Podgorici domaćina Crnu Goru 75:63 (16:13, 16:16, 23:22, 20:12), u meču trećeg kola “A“ grupe, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Evropski šampion Slovenija, uprkos izostanku Luke Dončića, braće Dragić i Rejndolsa, pokazao je klasu i u večerašnjem duelu. Crna Gora je takođe bila desetkovana, jer su izostali Vučević, Dubljević, Barović, Todorović, Sekulić i Bjelica.

Prva četvrtina bila je izjednačena, obije ekipe su se smjenjivale u vođstvo, a na prvu pauzu Slovenci odlaze s prednošću od tri poena (16:13). U nastavku, nešto bolja igra Crne Gore, razigrali su se Radović i Zoran Nikolić, koji je odlično parirao ispod reketa sjajnom Vidmaru. Na odmor se otišlo rezultatim 32:29 za Sloveniju.

U nastavku meča, mnogo promašenih šuteva na obje strane. Za Crnu Goru, Nidam je pogodio dvije trojke, za 51:55 za kraj četvrtine.

U posljednjoj dionici meča, Slovenci pronalaze svoju igru, vezanim poenima dolaze do dvocifrene prednosti, za konačnih 75:63.

U domaćem timu najefikasniji je bio Nikolić sa 15 poena, dok je 12 ubacio Nidam. Kod gostiju, Prepelić je postigao 19 poena, Blažić 14, a Vidmar 13 poena.

U istoj grupi, Španija je danas kao gost savladala Bjelorusiju 84:82.

Nakon 3. kola, Španija je prva sa šest bodova, Slovenija je osvojila pet, Crna Gora četiri, dok je posljednja Bjelorusija sa tri osvojena boda.

Za tri dana, Crna Gora će gostovati Španiji, dok se Slovenija sastaje s Bjelorusijom.