Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Lakersi na krilima Jamesa izbacili Pelicanse. Warriorsi ispali, Thomspon imao šut 0/10

Foto: USA Today Sports/SIPA USA/Pixsell

LeBron James postigao je 23 koša uz loših 6/20 iz igre, imao devet skokova i devet asistencija

Los Angelses Lakersi pobijedili su New Orleans Pelicanse 110:106 u play-inu i igrat će u doigravanju za naslov NBA prvaka. U play-off kreću kao sedma ekipa Zapadne konferencije, a protivnik u prvom krugu bit će im aktualni prvaci Denver Nuggetsi i MVP prošlosezonskog finala Nikola Jokić.

Iste dvije ekipe prošle sezone igrale su finale Zapada. Denver je slavio u četiri utakmice.

LeBron James postigao je 23 koša uz loših 6/20 iz igre, imao devet skokova i devet asistencija, a Anthony Davis dodao je 20 poena, 15 skokova i tri blokade za pobjedu Lakersa i mjesto u doigravanju. D'Angelo Russell postigao je 21 koš, a imao i šest asistencija.

Povreda Ziona Williamsona

Zion Williamson blistao je u svojoj prvoj utakmici karijere izvan osnovnog dijela sezone, no malo je to značilo za njega i Pelicanse. Prvi izbor drafta iz 2019. godine bio je najbolji strijelac utakmice s 40 poena, kojima je dodao 11 skokova i pet asistencija.

Utakmicu je morao napustiti tri i pol minute prije kraja zbog ozljede noge, pri rezultatu 95:95. Trey Murphy III bio je drugi najbolji strijelac Pelicansa. Ubacio je 12 poena.

Pelicansi još uvijek imaju mogućnost plasirati se u doigravanje. Pokušat će to izboriti protiv pobjednika Sacramento Kingsa, koji su sa 118:94 izbacili Golden State Warriorse. Kingse je predvodio Keegan Murray s 32 koša i devet skokova, dok je De'Aaron Fox dodao 24. Stephen Curry ubacio je 22, dok je potpuno razočarao Klay Thompson koji je doslovno promašio svaki šut na utakmici. Igrao je više od 31 minute, a šutirao je 0/6 za tri poena i 0/4 za dvicu

Pobjednik susreta između Pelicansa i Kingsa bit će osma momčad doigravanja Zapadne konferencije. Igrat će protiv Oklahoma City Thundera.

nba