Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Lakersi prekinuli niz od 11 poraza protiv Clippersa

lakers clippers
Foto: Pixsell

Unatoč tome što su Lakersi igrali sa samo osam igrača zbog pet značajnih izostanaka zbog povreda, uspjeli su se oporaviti nakon početnog zaostatka od 19 poena, ali su izgubili osam poena prednosti u posljednjih 90 sekundi regularnog dijela igre

LeBron James je postigao 35 poena i 11 skokova, Austin Reaves je postigao sedam od svojih 15 poena u produžetku, a Los Angeles Lakersi su sinoćnjom pobjedom sa 130:125 prekinuli niz od 11 uzastopnih poraza protiv Los Angeles Clippersa.

D'Angelo Russell i Anthony Davis su dodali po 27 poena, dok je s druge strane Kawhi Leonard postigao 38 poena u njihovom drugom porazu u novoj sezoni. Paul George je postigao 20 od svojih 35 poena u četvrtoj četvrtini, uključujući osam poena u posljednjoj minuti, prije nego što je isključen u 30. sekundi u produžetku.

Unatoč tome što su Lakersi igrali sa samo osam igrača zbog pet značajnih izostanaka zbog povreda, uspjeli su se oporaviti nakon početnog zaostatka od 19 poena, ali su izgubili osam poena prednosti u posljednjih 90 sekundi regularnog dijela igre.

George, koji je postigao šest trica, pogodio je tri slobodna bacanja sa 17 sekundi preostalih za izjednačenje. Russell je imao otvoren šut pri zvuku sirene, ali je promašio.

Lakersi su poveli pet poena u produžetku i tu prednost do kraja nisu ispustili, iako je bivši igrač Lakersa Russell Westbrook promašio tricu za izjednačenje prije nego što je Christian Wood zakucavanjem stavio “tačku na i” devet sekundi do kraja.

Pobjedu u posljednjim sekundama meča odnijeli su Golden State Warriorsi protiv rivala iz Sjeverne Kalifornije, Sacramento Kingsa rezultatom 102:101.

Klay Thompson je pogodio šut sa s manje od sekunde preostalog vremena i donio svom timu vrijednu pobjedu.

Domantas Sabonis je kratko prije toga doveo Kingse u vodstvo sa skok šutem 16 sekundi prije kraja nakon što je Stephen Curry, koji je ubacio 21 poean, postigao koš na samom kraju uzbudljive završnice.

Dario Šarić je dao ključne minute i u napadu i u odbrani za Warriorse i završio sa 15 poena i šest skokova. Odigrao je odličnu odbranu nad Sabonisom pri njegovim prodorima u reket. Sabonis je postigao 23 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio šest asistencija.

Kingsi su igrali bez svog najboljeg strijelca De'Aarona Foxa, koji je bio van terena zbog povrede desnog članka.

Warriorsi su ostvarili sedam uzastopnih pobjeda kod kuće protiv Kingsa.

Rezultati ostalih sinoćnjih utakmica:

Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 101:110
Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 130:111
Atlanta Hawks – Washington Wizards 130:121
Boston Celtics – Indiana Pacers 155:104
Miami Heat – Brooklyn Nets 105:109
New York Knicks – Cleveland Cavaliers 89:95
Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 106:110
Houston Rockets – Charlotte Hornets 128:119
Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 110:89
Dallas Mavericks – Chicago Bulls 114:105
Utah Jazz – Memphis Grizzlies 133:109