Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA liga

Lakersi slavili u utakmici kakva nije viđena još od 1987. godine

lakersi
Foto: Screenshot/YouTube

Lakersi sada kreću na šest gostovanja u Milwaukee, Memphis, Indianu, Brooklyn, Toronto i Washington

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su Indiana Pacerse 150:145 u utakmici bez produžetaka i tako postigli najviše koševa nakon 2. januara 1987. godine, kada su pobijedili Phoenix Sunse 155:118. Lakersi su trenutno deveti u Zapadnoj konferenciji i svaka im je pobjeda važna za ulazak u doigravanje.

Domaćin je u jednom trenutku treće četvrtine vodio s 19 poena, a na ulasku u posljednju dionicu imao je 17 poena razlike, no Indiana se 21 sekundu prije kraja susreta primakla na svega tri poena zaostatka (145:148). Spencer Dinwiddie je realizirao samo jedno bacanje za 149:145, Pacersi su promašili napad, da bi Cam Reddish također, pogodivši samo jedno bacanje, zaključio priču.

“Ovo je važna pobjeda, međutim dopustili smo im da zabiju 145 koševa, tako da je bilo užasno u odbrani”, rekao je Anthony Davis, koji je s 36 poena i 16 skokova prvi strijelac Lakersa.

LeBron James je dodao 26 koševa i deset asistencija, dok je Dinwiddie postigao 26 poena. Lakersi sada kreću na šest gostovanja u Milwaukee, Memphis, Indianu, Brooklyn, Toronto i Washington.

“Želimo pobijediti u svakoj utakmici. Bit će teško, ali sposobni smo pobijediti u svakoj utakmici i moramo tome pristupiti na taj način”, dodao je Davis.

Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Pascal Siakam s 36 poena i 12 skokova, Myles Turner je dodao 20 poena, a T.J. McConnell 17 koševa.