Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolja bh. plivačica

Lana Pudar sletjela u Mostar, evropska viceprvakinja već fokus stavlja na OI

Foto: Fena

Mostarka je najavila borbu za najvažniju medalju – olimpijsku koja nedostaje našoj zemlji

Najboljoj bh. plivačici Lani Pudar je u mostarskoj Zračnoj luci u ponedjeljak priređen svečani doček nakon što je u nedjelju u Beogradu na Evropskom prvenstvu za seniore osvojila srebrenu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Imali smo 25 dana teških priprema na kojima se radilo jako mnogo, došli smo na ovo natjecanje bez nekih prevelikih očekivanja za neki posebno dobar rezultat. Zaista mi je drago što sam u ovom stanju uspjela osvojiti srebrenu medalju i drago mi je što održavam kontinuitet dobrih rezultata na velikim natjecanjima. Sada slijedi nastavak priprema za ono najvažnije, za Olimpijske igre. Sada tek ide puni fokus i rad na brzini te da budem što bolja u Parizu – poručila je Pudar.

Njezin trener Damir Đedović kazao je kako je lijepo “napokon sletjeti u svoj grad i biti dočekan”.

-Što se tiče samog natjecanja došli smo na njega s priprema iz Španjolske, htjeli smo vidjeti što Lana može u ovom trenutku kada ne radi treninge za rezultat. Vidjeli ste sve. Lana je uspjela i u ovom stanju odraditi jednu odličnu utrku te osvojiti 20 jubilarnu medalju s velikih natjecanja. Mogu slobodno reći da je ona s 18 godina uspjela nešto što do sada na ovim prostorima nije zabilježeno. Ono što me najviše raduje je to da je ovo još uvijek početak svega, onoga što se može i što se planira napraviti – kazao je Đedović.

Pripreme u Turskoj

Potvrdio je kako je pred njima nekoliko dana boravka u Mostaru, nakon čega idu na završne pripreme u Tursku.

-Ondje ćemo biti u zatvorenom kampu odakle ćemo ići direktno u Pariz na OI. Ono što mogu reći je da će se Lana pripremiti najbolje što može. Svi ćemo oko nje dati najbolje što možemo i cilj nam je da Lana OI dočeka što spremnije – ističe Lanin trener.

Odgovorio je i na pitanje hoće li 200 metara delfin biti fokus na Olimpijskim igrama.

-Fokus je uvijek na najjačoj disciplini, a Lanina najjača disciplina je 200 delfin. Trenutni fokus je na idućoj trci, a ona je kvalifikacije za 100 delfin. Idemo iz trke u trku lagano, znamo što želimo i što hoćemo. Najveća očekivanja i imamo ondje gdje je najbolja – govori Đedović.

Osvrnuo se i na pitanje u kakvoj formi su ostale djevojke i tko je najveća konkurencija.

-U velikim plivačkim državama je malo drugačije koncipiran sistem treninga gdje ima sedam ili osam plivačica koje konkuriraju za dva moguća mjesta (…). Svi rezultati koji se sada plivaju možda nešto znače, a možda i ne. Vjerujemo da će na OI biti svatko na svom maksimumu, a na nama je da se dobro pripremimo jer znamo šta Lana može – naglašava Đedović.

Podsjetimo, Lani je malo nedostajalo da obrani titulu europske prvakinje u Beogradu i dostigne sjajnu i prebrzu za sve, Dankinju Helenu Rosendahl Bach. Bach je slavila u vremenu 2:07.88, dok je Lana na kraju imala vrijeme 2:08.15.