treća u evropi

Lana Pudar nakon osvajanja trećeg mjesta: Iskreno, očekivala sam bolje vrijeme

lana pudar medalja
Foto: Imago/IMAGOSPORT/Pixsell

Zlatna medlja pripala je Njemici Angelini Kohler koja je ostvarila vrijeme 2:03.30, dok je srebro osvojila danska takmičarka Helena Rosendal Bach s vremenom 2:03.86

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju i postavila juniorski rekord u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunskom Otopeniju.

Pudar je osvojila treće mjesto s vremenom 2:04.55.

– Nakon bronze mogu reći da sam zadovoljna utrkom. Iskreno, očekivala sam malo bolje vrijeme. Mislim da sam dobro trenirala i da sam spremna za malo bolji rezultat. Utrka je bila jako dobra, pored sebe sam imala jako dvije dobre plivačice i jako sam zadovoljna. Pored toga Evropski juniorski rekord, odlično, kazala je Lana Pudar nakon utrke za Sport Klub.

Zlatna medlja pripala je Njemici Angelini Kohler koja je ostvarila vrijeme 2:03.30, dok je srebro osvojila danska takmičarka Helena Rosendal Bach s vremenom 2:03.86.

Pored njih u finalu su nastupile još Emily Large (Velika Britanija), Laura Lahtinen (Finska), Alessia Polieri (Italija), Amina Kajtaz (Hrvatska) i Katja Fain (Slovenija).

Pudar će na ovom prvenstvu nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, a kvalifikacije su zakazane za sutra.