Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropska prvakinja

Lana Pudar sretna zbog dočeka: Kada sam vidjela koliko je mojih Mostaraca srce mi je bilo puno

lana pudar – baka demic – bhrt (1)

Svečani doček najboljoj bh. plivačici organiziran je večeras na platou ispod Starog mosta u Mostaru

“Ja sam trenirala za to, mogu reći da sam očekivala, da sam bila spremna, ali javila se neka sumnja, na kraju je ispalo kako je trebalo. Kada sam ovdje vidjela koliko je ljudi došlo u mom Mostaru, mojih Mostaraca, srce mi je bilo puno”, kazala je evropska prvakinja u plivanju Lana Pudar i dodala da nije očekivala da će postati vlasnica stana sa svojih 16 godina.

Svečani doček najboljoj bh. plivačici organiziran je večeras na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a u nastavku možete pogledati kompletan događaj:

Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u disciplini delfin oraganizira Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, a na platou ispod Starog mosta okupio se veliki broj Mostaraca.

Prisutnima se obratio i Lanin trener i predsjednik kluba “Orka” Damir Đedović.

”Hvala vam od srca. Znači nam strašno puno. Neću puno dužiti, vi ste došli da čujete šta Lana ima reći. Drago mi je što ćemo poslije press konferencije imati priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli. Nadam se da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se sa gradnjom krenuti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje”, rekao je Đedović.

Lanina trenerica Alena Ćemalović zahvalila se svim prisutnima što su došli u velikom broju.

”Ovo je 11 godina kako se družimo s Lanom. I kada smo krenuli s ovom pričom, željeli smo da ovo bude jedna lijepa bh., mostarska priča. Ovo je dokaz da se i kod nas može uspjeti. S nama je i trener Goran iz Banja Luke koji je prije svega moj mentor u plivanju, jedan od najboljih trenera u Europi i svijetu” rekla je Ćemalović.

Dodala je da ih očekuje odmor, da to Lana zaslužuje. Nakon toga slijedi kvalifikacijski ciklus za OI u Parizu. Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici. Goran Grahovac, Lanin trener iz Banja Luke je istakao da osjeća veliku energiju.

”Ja ne razumijem osjećaj sreće, jer sve gledam kroz štopericu. Govorio sam samo, radujte se ljudi, nije vrijeme za suze. Fokus je sada na Parizu” , kazao je dodajući kako je Lani potreban odmori koji će trajati do 5. septembra.

Đedović je istaknuo da je s Grahovcem potpisan dvogodišnji ugovor i da je on od sada i službeni dio Laninog tima.