Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolja bh. plivačica

Lana se vratila u BiH: Imam priliku napraviti nešto jako dobro

lana pudar osvojila medalju
FOTO: Fena/ Arhiva

Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva kada sam vidjela rezultat. Zaista mi mogo znači kao i za moju državu – kazala je Pudar

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, sa trenerom Goranom Grahovcem i vođom bh. tima Damirom Đedovićem, doputovala je u Sarajevo nakon što je jučer na Svjetskom prvenstvu u Dohi ostvarila još jedan sjajan rezultat osvajanjem bronzanog odličja u disciplini 200 m delfin.

Na pres-konferenciji, organiziranoj na sarajevskom aerodromu, Pudar je kazala da povreda ramena, zbog koje je otkazala nastup na utrci na 100 m leptir, nije tako ozbiljna, te da ju je uspjela relativno brzo sanirati, ali da je to ipak malo utjecalo na tok priprema.

– Vrijeme koje sam postigla u Dohi je zaista dobro. Kada sve to uzmemo u obzir, u savkom slučaju postigla sam maksimum. Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva kada sam vidjela rezultat. Zaista mi mogo znači kao i za moju državu – kazala je Pudar.

lana pudar
FOTO: Fena

Osamnaestogodišnja Mostarka kazala je da polufinalnom utrkom, u kojoj je zauzela četvrto mjesto u grupi, odnosno ukupno osmo vrijeme, nije bila zadovoljna.

Veliki vjetar u leđa

– Nije išlo po planu, kada sam završila utrku najiskerenije sam se nadala da će samo četiri takmičarke biti brži od mene, bilo je dosta neizvjesno, ali ipak sam vjerovala da ću ući među osam najboljih i kada sam ušla bilo je veliko olakšanje. Pao mi je kamen sa srca i znala sam da imam još jednu priliku da popravim utisak. U finalu sam bila opuštena, znala sam da nemam šta da izgubim, dala sam sve od sebe – kazala je Pudar.

Navela je da joj je ovaj rezultat veliki vjetar u leđa, s obzirom da je ovo olimpijska godina.

– Mjesec februar je jako nezgodan termin za SP i vrlo neobičan. Kad uzmem o obzir sve poteškoće ostvarila sam predobro vijeme i jako sam zadovoljna za ovaj period godine, jer ima još mnogo da se radi. Biće još mnogo priprema, treninga i takmičenja. Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro – kazala je Pudar.