Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najboljoj bh. plivačici

Lani Pudar uručeni ključevi moderno uređenog stana u Sarajevu

lana pudar stan sarajevo
Foto: Općina Centar Sarajevo

Lana Pudar je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda

Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređeni stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar, a ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo što je Općina Centar dobila novu stanovnicu, zlatnu Lanu Pudar.

-Vrhunskim rezultatima koje je donijela u našu zemlju Lana nas je zadužila da pokažemo da cijenimo rad, trud, zalaganje i predanost. Zadovoljstvo nam je što će od danas Lana Pudar biti stanovnica općine Centar. Lana je građanka svijeta, a nama je privilegija da je ona odabrala za mjesto boravka u Sarajevu upravo općinu Centar. Lana je našu zemlju u svijetu predstavila na najbolji mogući način, a najmanje što možemo učiniti zauzvrat je da joj omogućimo adekvatne uslove za daljnji napredak i trenažni proces – poručio je Mandić.

Prošle godine je porodica Pudar uputila zahtjev za dodjelu stana Komisiji Općinskog vijeća Centar za poslove iz stambene oblasti. Tadašnji predsjednik Komisije, vijećnik Denis Challenger bio je i inicijator dodjeljivanja stana Lani Pudar, a prijedlog je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar.

Ovo je još samo jedan u nizu dokaza kojim je Općina Centar pokazala koliko cijeni uspješne sportiste iz cijele BiH i koliku podršku pruža sportistima.

-Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa – poručila je Pudar.

Stan od 78 kvadratnih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji su učestvovale društveno-odgovorne kompanije.

Lana Pudar je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

-Zahvaljujući našoj sireni iz Mostara, himna Bosne i Hercegovine je postala uobičajena melodija na svim značajnijim plivačkim takmičenjima u Evropi i svijetu. I s novim stanom, nema sumnje da će joj uslovi biti lakši, a rezultati još bolji – saopćeno je iz Općine Centar.