postavila novi rekord BiH

Lani Pudar za manje od sekundu izmakla medalja na Svjetskom kupu

Sarajevo: Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja počinje danas u podne
14.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja pocinje danas u 12 sati. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Petnaestogodišnja Mostarka utrku je završila kao četvrta s vremenom 2.08:21, što je za dvije sekunde bolje od vremena koje je isplivala u borbi za plasman u finale i novi rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zausela je četvrto mjesto u finalu FINA Svjetskog kupa u disciplini 200 metara leptir.

Petnaestogodišnja Mostarka utrku je završila kao četvrta s vremenom 2.08:21, što je za dvije sekunde bolje od vremena koje je isplivala u borbi za plasman u finale i novi rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini.

Mađarsici Zsuzsanni Jakabos (2:05.88). Druga je bila 16-godišnja Anastasija Markova (2:05.97), dok je bronza pripala Mariji Ugolkovoj (2:07.46).

Naša plivačica ujedno bila je najmlađa finalistkinja, budući da su većina preostalih plivačica daleko iskusnije i starije od nje.

Sjajnu Laninu trku pogledajte na ovom LINKU.

Podsjećanja radi, Lana je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila 19. mjesto u disciplini 100 metara leptir.

Prije Olimpijade Pudar je u julu ove godine postala juniorska prvakinja Evrope u disciplini 100 metara leptir, dok se u u utrkama na 50 i 200 metara okitila srebrenim medaljama.duplo kraćoj i duplo dužoj i 200 metara delfin.