OKBiH

Larisa Cerić nagrađena sa 10.000 KM za evropsko srebro u Minsku

larisa ceric334

Cerić ja naglasila da izuzetno cijeni napore OKBiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama Tokio 2020

Na 2. evropskim igrama u Minsku najbolja bosanskohercegovačka sportašica, judašica Larisa Cerić, osvojila je srebrenu medalju, prvo odličje za BiH na ovom takmičenju.

Tim povodom Olimpijski komitet BiH organizovao je prijem za Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu, saopćeno je iz OKBiH.

Predsjednik OKBiH Izet Rađo je istakao da se “Larisa na evropskim i svjetskim prvenstvima bori sa takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima, čime je njen uspjeh još veći.”

Cerić ja naglasila da izuzetno cijeni napore OKBiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama Tokio 2020.

– Zahvalna sam OKBiH na finasnijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku – kazala je Cerić.

OKBiH kao nebudžetski korisnik je ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu Cerić 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000KM, kao dodatni podstrek da nastave sa radom i velikim uspjesima, navodi se u saopćenju.