Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Latifagić: Ne sumnjam u naš plasman u Ligu 6

latifagic_enes_okksloboda

Košarkaši OKK Slobode sinoć su u dramatičnoj završnici pobijedili ekipu Mladosti iz Mrkonjić-Grada (94:88), prekinuli su niz od pet poraza i vratili se u igru za plasman u Ligu 6.

Kapiten Tuzlaka Enes Latifagić bio je među najboljim pojedincima utakmice sa ubačenih 19 poena.

-Pobjeda nam je vratila samopouzdanje, poljuljano serijom poraza i svime što se posljednjih dana događalo u klubu. Istina, izborena je teško, uz “potok znoja“, ali je zaslužena. Mislim da je kriza iza nas i ne sumnjam da ćemo izboriti plasman u Ligu 6 – kaže Latifagić za Fenu.

Po njegovom mišljenju, dosad su najbolji dojam u prvenstvu ostavili Zrinjski, zatim, Spars, Kakanj, te Široki, a među njima vidi i OKK Slobodu.

– Krenuli smo s tri pobjede, igrali smo onako kako bi ekipa trebala igrati, s dobrom odbranom i napadom. Kasnije smo negdje pokidali konce, došlo je i do smjene trenera. Ali, kažem, vjerujem da smo loše dane i poraze ostavili iza sebe – tvrdi kapiten Tuzlaka.

Među ekipama za Ligu 6 ne vidi Bosnu Royal s kojom se OKK Sloboda sastaje u narednom kolu.

– Bosna Royal je naš najveći rival u bh. okvirima. Imaju problema, stanje je teško, ko zna kako će prevazići teškoće. Mi se, međutim, ne trebamo baviti njihovim nevoljama. Jesmo li bolji ili nismo, moramo pokazati u međusobnom ogledu. Vjerujem da je sada pravi trenutak da ih dobijemo na njihovom terenu i da mirno odemo na kratku zimsku pauzu – optimist je Latifagić.

Sinoć je, uz Almira Hasandića i Nedžada Muratovića, dao ton igri i pobjedi protiv Mladosti. Bila je to jedna od njegovih najboljih igara ove sezone u “crveno-crnom“ dresu.

– Bio mi je cilj da homogenizujem ekipu i da, ujedno, podržim mladog trenera Eldara Kavgić, kome je ovo debitanski trijumf. No, nebitno je ko su najbolji pojedinci kada ekipa pobjeđuje. Klub je ispred svih nas, a ja uvijek želim dati sve od sebe. Ako se svi tako postavimo, za OKK Slobodu ne treba brinuti. Doći će tamo gdje joj je mjesto – zaključio je kapiten tuzlanskog kluba Enes Latifagić.