Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LeBron debitovao u porazu Lakersa: “Treba mi vremena da se naviknem”

lebron

Dočekali smo i to, vidjeli smo prvi nastup LeBrona Jamesa u jednoj od najprepoznatljivijih uniformi u historiji sporta, žutom dresu Los Angeles Lakersa.

Prva Kraljeva utakmica u predsezoni nije prošla najbolje za njegovu novu ekipu. Lakersi su izgubili od Denvera 124-107, no navijači će brzo zaboraviti poraz jer jedino što je u ovoj noći bilo važno je da je James debitovao.

Odigrao je 15 minuta i u tom vremenu zabio devet koševa te imao po tri skoka i asistencije, a njegov prvi koš dočekan je ovacijama nešto više od 13 hiljada gledatelja u San Diegu.

– Prekrasno se vratiti na parket i krenuti na novo ‘putovanje’. Jako dobro sam čuo naše navijače u San Diegu, sjajan je osjećaj čuti njihov glas ovdje.

Skromna predstava Jamesa u debiju nikoga nije pretjerano zabrinula jer Lakersi se s četverostrukim najboljim igračem NBA lige nadaju napraviti nekoliko koraka više u odnosu na prijašnje sezone.

– Trebat će mi neko vrijeme da se naviknem na novu momčad, grad, igru… Uvijek je tako, i kad sam dolazio u Cavse (dvaput), i u Miamiju, tako je i sada u Lakersima – kaže James.

– Čudesno je trenirati Lakerse, a onda se osvrnuti oko sebe i vidjeti da naš dres nosi LeBron James. Uh, baš je jako dobar osjećaj – nije skrivao oduševljenje velikim pojačanjem trener Luke Walton.

Lakerse su noćas ‘uništili’ Juan Hernangomez s 19, Jamal Murray s 18 te Trey Lyles i Nikola Jokić sa 14 koševa.