protiv miamija

LeBron i Davis još jednom blistali, Lakersi imaju 2:0 u finalu NBA lige

Lakers Trail Blazers Basketball
Los Angeles Lakers' LeBron James (23) shoots against the Portland Trail Blazers during the second quarter of Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series, Monday, Aug. 24, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)

Treća utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 1:30 po našem vremenu

Los Angeles Lakersi poveli su 2:0 u finalu NBA lige protiv Miamija. LeBron James i Anthony Davis odigrali su još jednu veliku utakmicu i donijeli Lakersima trijumf 124:114.

Miami je u ovom susretu samo dva puta vodio, oba puta na početku utakmicu (5:4 i 8:6). Kada su se Lakersi sredinom prve četvrtine odlijepili na osam poena prednosti, više nije bilo povratka za Miami, koji je igrao bez ozlijeđenih Dragića i Adebaya.

Lakersi su desetak poena prednosti sigurno držali do kraja utakmice. Imao je Miami na početku posljednje četvrtine na minus 10 nekoliko napada da smanji prednost, Lakersi su tada upali u šutersku krizu i bili tri minute bez poena, ali Miami to nije iskoristio jer je nekoliko neshvatljivo loših poteza odigrao Olynyk.

LeBron James i Anthony Davis nastavili su borbu za nagradu za najboljeg igrača finalne serije. LeBron je ubacio 33 poena uz devet skokova i devet asistencija, a Davis 32 poena (šut 15-20) uz 14 skokova. Lakerse na putu do pobjede nije uspjela zaustaviti ni očajna šuterska večer Greena (1-8 za tricu) i Caldwell-Popea (2-11). Kod Miamija je Butler ubacio 25 poena uz 13 asistencija, a Olynyk je postigao poen manje.

Lakersi su na omjeru 20-1 ove sezone kad LeBron i Davis zajedno ubace najmanje 60 poena. Time su izjednačili rekord Kobea Bryanta i Shaquillea O'Neala koji su u sezoni 1999./00. bili na istom omjeru na 60+ poena. Ujedno su LeBron i Davis prvi igrači Lakersa koji su u finalnoj utakmici ubacili po 30+ poena od Kobea i Shaqa 2002. godine protiv Netsa.

“Velika nam je čast što nas uopće spominju s takvim velikanima”, rekao je nakon utakmice LeBron koji je postao tek drugi košarkaš u istoriji koji je u finalu ubacio 20+ poena i imao devet asistencija bez izgubljene lopte. Prvi je Magic Johnson, također u dresu Lakersa.

Treća utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 1:30 po našem vremenu.