NBA

LeBron James raskrvario protivničkog igrača laktom, uslijedio je haos na terenu

nba

Igrači su ih uspjeli razdvojiti i činilo se da se situacija smirila, a onda je Stewart opet osjetio da se otvorio prostor…

LeBron James sinoć je isključen sa utakmice nakon što je u jednom duelu laktom u lice udario igrača Detroita Isaiaha Stewarta. Nakon tog kontakta centar Pistonsa izgubio je živce pa je bilo potrebno nekoliko minuta da se uvede mir na parket.

Do sukoba je došlo tokom jednog slobodnog bacanja u trećoj četvrtini. James i Stewart bili su u duelu, a onda je zvijezda Lakersa, namjerno ili slučajno, zasad nije jasno, laktom udarila Stewarta po licu. Na licu centra Pistonsa pojavila se posjekotina iz koje je potekla krv. Kad je Stewart shvatio da krvari, izgubio je živce i krenuo na Jamesa.

Igrači su ih uspjeli razdvojiti i činilo se da se situacija smirila, a onda je Stewart opet osjetio da se otvorio prostor kroz koji može dotrčati do LeBrona pa se počeo probijati kroz masu. Ipak, prije nego što je uspio doći do njega, zaustavili su ga njegovi i protivnički igrači i situacija se napokon potpuno smirila.

James je isključen zbog grubog prekršaja, a Stewart je također isključen nakon što je potpuno podivljao na parketu. Stewart je u tom sukobu znatno lošije prošao, klub je saopćio da je završio s pet šavova.

Lakersi su na kraju slavili nakon velikog preokreta.