23

LeBron još jednom pokazao veličinu: Novom saigraču poklonio svoj zaštitni znak

lebron-james

Oba igrača nosili su dosad na leđima broj 23, pa su fanovi već neko vrijeme špekulisali koji će broj Davis zadužiti po dolasku u Los Angeles

Najbolji košarkaš svijeta LeBron James od iduće sezone dobit će vrhunsko pojačanje u pohodu na još jedan prsten NBA prvaka s Los Angeles Lakersima.

Njemu se u Kaliforniji pridružio ponajbolji visoki igrač lige, Anthony Davis, a jedna “sitnica” kopkala je mnoge NBA fanove.

Oba igrača nosili su dosad na leđima broj 23, pa su fanovi već neko vrijeme špekulisali koji će broj Davis zadužiti po dolasku u Los Angeles, smatravši kako je LeBronov zaštitni znak nedodirljiv.

Ipak, kako se sve više priča po kuloarima NBA lige, LeBron je još jednom pokazao svoju veličinu, te poklonio Davisu 23-ku, te će iduće sezone igrati sa novim brojem.

Po mnogima najbolji igrač svih vremena mogao bi opet uzeti broj 6, koji je i ranije nosio tokom nastupa za reprezentaciju, ali i dok je igrao za Miami Heat, koji je svojevremeno penzionisao dres s brojem 23 u čast Michaela Jordana.