Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JR Smith

LeBronu se u Lakersima pridružuje stari znanac, poznat je po bizarnom potezu (VIDEO)

lebron_james_jr_smith

Možda i najpoznatija “dogodovština” u kojoj su učestvovali ova dvojica košarkaša je iz finala NBA lige 2018. godine

JR Smith novo je pojačanje Los Angeles Lakersa do kraja sezone, a 34-godišnjak je već sa zvijezdom prve petorke LeBronom Jamesom igrao u Cleveland Cavaliersima.

Šesnaest puta NBA prvaci su tako ojačali svoju obrambenu liniju jer Smith je odličan odbrambeni igrač koji je 2016. godine bio jedan od ključnih igrača Clevelanda u osvajanju naslova. Lakersi su počeli pregovarati sa Smithom nakon što je njihov igrač Avery Bradley odlučio ne učestvovati u nastavku sezone u Orlandu.

Smith nije igrao od početka sezone 2018./2019. kada je odigrao 11 utakmica za Cleveland Cavalierse. Zadnja cijela sezona koju je odigrao bila je 2017./2018. kada je u dresu Clevelanda imao prosjek od 8,3 koševa i 2,9 skokova u 80 utakmica.

Smith ima 15 sezona u NBA-u iza sebe. Odabrao ga je New Orleans na draftu 2004. godine, a osim Clevelanda, nosio je i dresove Denver Nuggetsa i New York Knicksa. U ukupno 14 sezona u NBA odigrao je 971 utakmicu s prosjekom od 12,5 koševa i 3,2 skoka.

NBA momčadi će od 7. do 9. jula putovati u Orlando na Floridi gdje će se od 30. jula igrati završnica. Lakersi prvu utakmicu igraju baš 30. jula protiv gradskih rivala Los Angeles Clippersa.

Možda i najpoznatija “dogodovština” u kojoj su učestvovali ova dvojica košarkaša je iz finala NBA lige 2018. godine.

Tada je u finišu prve utakmice nekoliko sekundi prije kraja pri neriješenom rezultatu JR Smith skočio i uhvatio loptu u napadu, te umjesto da ubaci loptu u koš neometano, on je “pobjegao” prema centru misleći da je njegova ekipa u vodstvu.

Najbolji igrač NBA lige tad je izgubio živce u nevjerici šta je upravo vidio.

Cleveland Cavaliersi izgubili su na produžetke, a špekulisalo se da je poslije utakmice LeBron “poludio” u svlačionici i udario šakom u tablu, te se tako povrijedio i odigrao ostale utakmice serije sa povrijeđenom rukom.

Warriorsi su ih pomeli 4:0.