Formula 1

Leclerc najbrži u kvalifikacijama, Verstappen drugi

CHARLES LECLERC (1)

Prošlogodišnji vicešampion, Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) danas je bio peti, a jedno mjesto iza njega zauzeo je njegov bivši timski kolega Finac Valtteri Bottas, koji ove godine vozi za Alfa Romeo

Charles Leclerc iz Monaca (Ferrari) zauzeo je prvu startnu poziciju u prvoj utrci nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1.

U kvalifikacijma uvodne utrke sezone za Veliku nagradu Bahreina Leclerc je pobijedio svjetskog prvaka Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Leclercu je današnja “pol pozicija” bila deseta u karijeri.

Treće vrijeme u kvalifikacijama postigao je Španac Carlos Sainz uz kojeg će iz drugog reda startovati drugi član ekipe Red Bulla, Meksikanac Serhio Perez.

Prošlogodišnji vicešampion, Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) danas je bio peti, a jedno mjesto iza njega zauzeo je njegov bivši timski kolega Finac Valtteri Bottas, koji ove godine vozi za Alfa Romeo.

U novoj sezoni, koja zbog izmijenjenih pravila ima mnogo nepoznanica, u prvim kvalifikacijama dokazao se i trkač koji je posljednji ušao u karavanu – Danac Kevin Magnussen, koji je bio sedmi. U timu Haasa Danac je zamijenio Rusa Nikitu Mazepina.

Novajlija u Formuli 1 i prvi kineski trkač Guanyou Zhou (Alfa Romeo) završio je prve kvalifikacije na 15. mjestu.

Uvodna utrka sezone Formule 1 počinje u nedjelju od 16 sati.