Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glory 76

Legendarni Badr Hari doživio je 16. poraz u karijeri

New Project (77)

Hari je bio bolji u prve dvije runde. Prvu je dobio prema dvojici sudija, dok je jedan svoje bodove dao Adegbuyiu, a onda u drugoj rundi Marokanac je sjajno pogodio Rumuna koji je završio u nokdaunu

Legendarni Marokanac Badr Hari (36) poražen je u subotu navečer na eventu Glory 76 od Rumuna nigerijskog porijekla Benjamina Adegbuyia (35), koji je slavio nokautom u trećoj rundi.

Hari je bio bolji u prve dvije runde. Prvu je dobio prema dvojici sudija, dok je jedan svoje bodove dao Adegbuyiu, a onda u drugoj rundi Marokanac je sjajno pogodio Rumuna koji je završio u nokdaunu.

No, Badr Hari propustio je priliku da ga “završi”. Adegbuyi se očigledno u pauzi između rundi oporavio, a onda u trećoj rundi šokirao jednog od najboljih kikboksera svih vremena.

Prvo ga je snažno pogodio fantastičnim direktom, prilikom kojeg je Hariju slomljen nos koji je žestoko počeo krvariti, a potom ga je i middle-kickom pogodio u jetru, nakon čega je Marokanac pao. Sudija je pristupio brojanju, a Hari se nije uspio podići i nastaviti borbu.

To je bio 16. poraz u velikoj karijeri Badr Harija u kojoj ima i 106 pobjeda, od čega 92 nokautom. Adegbuyi ima omjer od 35 pobjeda i 6 poraza, a idući meč bi trebao raditi za naslov prvaka protiv pobjednika duela Rico Verhoeven – Jamal Ben Saddik.