Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni NBA košarkaš Kobe Bryant dobio Oscara za animirani film

kobe

Jedna od najvećih NBA zvijezda, Kobe Bryant, dvaput je osvajao olimpijsko zlato, višestruki je prvak NBA lige i legenda Los Angeles Lakersa, a okitio se još jednim trofejom.

Za kratkometražni film “Dear Basketball”, odnosno “Draga košarko”, 39-godišnjak je dobio Oscara u kategoriji kratki animirani film.

To je veliko iznenađenje, jer kad su objavljene nominacije za 90. Oscar, Kobe je bio autsajder i malo ko je očekivao njegovu pobjedu.

Šestominutni film ušao je tako u historiju filmske industrije, a legenda Los Angeles Lakersa na svojoj je polici s peharima i medaljama morao napraviti dodatno mjesto za najposebniju nagradu u svom životu – zlatni kipić.

Sam film snimljen je po pismu koje je svojedobno Bryant napisao i objavio 2015. godine, kada je najavio odlazak u mirovinu, a u svemu mu je pomogao Glen Keane, poznat kao majstor animacije za animirane filmove ‘Aladin’ i ‘Ljepotica i zvijer’.

Kada mu je uručen Oscar, Bryant je, bez dlake na jeziku, rekao: “Nisam bio siguran da je ovako nešto moguće, osobito jer se od košarkaša očekuje da šuti i dribla loptu, no drago mi je da sam pokazao da možemo više. Hvala Akademiji na ovoj nevjerojatnoj časti.

Iza pozornice Kobe Bryant dobio je gromoglasan pljesak, koji baš i nije uobičajen tamo. ‘Osjećam se bolje nego kada sam osvajao prvenstvo. Ovo je nevjerojatno’, poručio je proslavljeni košarkaš.

Međutim, pristalice pokreta #MeToo koji se bore za objelodanjivanje seksualnog nasilja nad ženama, podigle su glas nakon Kobejeve pobjede.

Prisjetili su se 2013. godine kad je Bryant optužen za seksualno nasilje nad 19-godišnjom uposlenicom hotela u Kaliforniji.

Slučaj je riješen dogovorom van suda, a nakon što je djevojka povukla optužbe, Kobe se izvinuo i rekao kako je u tom trenutku mislio da su oboje pristali na čin.