Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

historijski okršaj

Legendarni Mike Tyson komentarisao borbu Wildera i Furyja

“Fury vs. Wilder pamtit ćemo kao jednu od najvećih borbi svih vremena”, rekao je legendarni Mike Tyson, jedan od najboljih boksera u historiji

Tyson Fury odbranio je teškaški naslov prvaka svijeta u boksu. Dva puta je 33-godišnji Fury padao protiv Deontaya Wildera, ali se uspio vratiti i u 11. rundi strašnim udarcem nokautirati Amerikanca.

“Fury vs. Wilder pamtit ćemo kao jednu od najvećih borbi svih vremena”, rekao je legendarni Mike Tyson, jedan od najboljih boksera u historiji.

“Ne toliko zbog kvalitetnog boksa koliko zbog akcije i uzbuđenja. Ta borba je imala hrabrost, srce i odlučnost. Svi su pobijedili te večeri, oba boksera su se upisala u historiju boksa”, dodao je Tyson.

Fury se nakon borbe požalio da mu suparnik nije čestitao.

“Prišao sam mu i rekao: ‘Dobra borba, čovječe’, a on mi je rekao da mi ne želi čestitati. Odgovorio sam: ‘Nema problema.’ Bio sam iznenađen. Loš je gubitnik, jednostavno idiot. Bio sam dva puta na podu, nije mi bilo lako, Wilder je jak udarač. Bila je ovo sjajna borba, neću se pravdati, Wilder je sjajan borac i pošteno me namučio. Ipak, kao što uvijek govorim, ja sam najbolji bokser na svijetu, a on je drugi najbolji. Nemojte nikad sumnjati u mene, kad je najteže, ja sam najbolji.”