Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Legendarni Šterbik se ponovo vraća na gol Španije

sterbik

Španski mediji javljaju da je 39-godišnji Šterbik vraćen u sastav reprezentacija, od koje se opraštao u nekoliko navrata, zbog bizarne povrede drugog golmana Corralesa

Arpad Šterbik, legendarni rukometni golman ponovo je naknadno uvršten u sastav reprezentacije Španije, kao i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu igranom u Hrvatskoj. Tada su Španci predvođeni Šterbikom zablistali i stigli do evropskog trona, pa se nadaju sličnom scenariju i na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana igra u Njemačkoj i Danskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski mediji javljaju da je 39-godišnji Šterbik vraćen u sastav reprezentacija, od koje se opraštao u nekoliko navrata, zbog bizarne povrede drugog golmana Rodriga Corralesa. Naime, njemu je u petak na treningu u Lanxess areni u Kelnu pala reklama na nogu i povrijedio je koljeno. Zbog toga je španski selektor Jordi Ribera hitno pozvao Šterbika, koji bi danas popodne treba sletjeti u Keln, a već večeras sa početkom u 18 sati biti u sastavu za vjerovatno ključnu utakmicu drugog kruga SP protiv Francuske.

Osim zamjene na golmanskoj poziciji, Ribera se za drugi krug odlučio napraviti još jednu izmjenu. Tako će umjesto mladog Daniela Dushebaeva u timu biti lijevi bek Iosu Goni.

Španija je iz prvo kruga u drugi prenijela dva boda i ukoliko želi nastaviti borbu za plasman u polufinale večeras joj je protiv Fancuske neophodna pobjeda, u najgorem slučaju remi.

Poredak grupe “E“: Hrvatska 4 boda, Njemačka 3, Francuska 3, Španija 2, Island 0, Brazil 0.