Boris Becker

Legendarni teniser zbog dugova prodaje i čarape

boris55

Legendarni Nijemac koji je tokom karijere osvojio šest Grand Slam naslova i čije se bogatstvo nekada procjenjivalo na 100 miliona eura bankrotirao je 2017. godine

Legendarni teniser Boris Becker (51) godinama se pokušava izvući iz silnih dugova koje je nagomilao, a barem nekakvo rješenje je još prije dvije godine potražio prodajom svojih sportskih trofeja.

Novu ‘turu’ stavio je na prodaju u ponedjeljak. Na aukciji su se našli trofeji i sportska oprema čija se vrijednost procjenjuje na 200.000 funti. Becker prodaje trofeje s Wimbledona, US Opena, osvojeni pehar Davis kupa, brojne medalje, ali i sportsku opremu među kojima su čak i znojnice i čarape.

– Ovo je prilika koja se dobije jednom u životu. Ovakvi primjerci rijetko se nalaze na tržištu – stoji u objavi kompanije ‘Wyles hardy & Co’ koja je zadužena za aukciju koja će trajati do 11. jula.

Legendarni Nijemac koji je tokom karijere osvojio šest Grand Slam naslova i čije se bogatstvo nekada procjenjivalo na 100 miliona eura bankrotirao je 2017. godine.

Tada su mu na Visokom sudu u Londonu odbili zahtjev za produženjem roka za plaćanja višegodišnjeg duga. Becker je objavio dug od 3,5 miliona eura, ali njemački mediji su tvrdili da je zapravo dužan 61 milion eura.

Legendarnog tenisera skupo su koštale ljubavi, brakovi i veze s lijepim ženama jer je svakoj nakon prekida ostavio barem pokoji milion. Prvi put se oženio 1993. godine za Barbaru Feltus s kojom je dobio dvoje djece, Noaha Gabriela i Eliasa Balthasara. Rastao se u januaru 2001. godine, a žena mu je tokom brakorazvodne parnice uzela 14, 5 miliona eura.

Ruskoj manekenki Angeli Ermakovoj koja je zatrudnjela s njim isplatio je tri miliona eura. Svoj dio kolača dobila je i njegova iduća djevojka Alessandra Meyer. U ljeto 2009. je oženio holandsku manekenku Sharlely Lilly Kerssenberg. Par je sina Amadeusa Benedicta Edleya Luisa dočekao 2010. godine. Kako su se gomilali finansijski problemi, tako se topila ljubav u braku pa su se službeno rastali nakon devet godina braka u maju prošle godine.