Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

80 bodova

Lejla Njemčević dva puta srebrna na UCI C1 utrkama

lejla njecevic (1)

Pobjedu na UCI Grand Prix Bihać odnijela je Teresa Tvaruzkova iz Češke s prednošću od 59 sekundi ispred drugoplasirane Lejle Njemčević, dok je podiji upotpunila njemačka takmičraka Kim Ames sa zaostatkom od tri minute i 23 sekunde za pobjednicom

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević je za vikend osvojila dva druga mjesta na XCO UCI C1 utrkama Svjetske biciklističke federacije održanim u Prijedoru i Bihaću, a to je ujedno i najbolji plasman bh. takmičara na spomenutim utrkama.

U dvije vezane utrke bh. takmičarka upisala je novih 80 UCI bodova za Svjetsku ranking listu.

Pobjedu na UCI Grand Prix Bihać odnijela je Teresa Tvaruzkova iz Češke s prednošću od 59 sekundi ispred drugoplasirane Lejle Njemčević, dok je podiji upotpunila njemačka takmičraka Kim Ames sa zaostatkom od tri minute i 23 sekunde za pobjednicom.

Lejla Njemčević je sjajno započela drugi dio sezone sa UCI C1 utrkama u Prijedoru i Bihaću dok je sklopu priprema za Svjetski kupu maratonu planiran nastup na 27. izdanja Ischgl Ironbike utrci koja se održava u Austriji.

Ischgl Ironbike se odvija u četiri etape i nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI S1 i riječ je o jednoj od najpopularniji utrka u Evropi. Prva etapa utrke je na rasporedu u srijedu u večernjem terminu.