Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biciklistkinja

Lejla Njemčević povrijeđena u saobraćajnoj nesreći tokom treninga

lejla njemčević
FOTO: Lejla Njemčević/Facebook

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević danas je na treningu doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošću kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo s kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada, objavljeno je na zvaničnom Facebook nalogu bh. biciklistkinje.

– Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom – navode iz njenog tima.

Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nové Město na Moravě 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista. Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

– Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista. Ovim putem se zahvaljujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti. Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj – navodi se.