Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u Francuskoj

Foto: MTB reprezentacija

Posljednji Svjetski kup, koji će ujedno i odlučiti ukupnog pobjednika Svjetske serije, održat će se krajem Septembra na Lake Placidu, na kojem su se u dva navrata održale Olimpijske igre u Sjedinjenim Američkim Državama

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Megeveu, Francuska.

Nakon 6 sati i 40 minuta utrkivanja Njemčević je na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa ostvarila i svoju najveću pobjedu u karijeri.

Sa zaostatkom od 13 minuta i 33 sekunde drugoplasirana kroz cilj prošla je Amerikanka Otto Rae Hannah, dok je treće mjesto zauzela Vera Looser sa zaostatkom od 16 minuta i 32 sekunde.

Njemčević je pobjedom upisala 250 UCI bodova i preuzela majicu lidera Svjetske serije.

Posljednji Svjetski kup, koji će ujedno i odlučiti ukupnog pobjednika Svjetske serije, održat će se krajem Septembra na Lake Placidu, na kojem su se u dva navrata održale Olimpijske igre u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Sretna sam što sam osvojila prvo mjesto na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa sa 5.000 metara visinskog uspona. Posebna je motivacija što naredni Svjetski kup startam sa majicom lidera Svjetske serije, i raduje me što sam predstavila našu zemlju na najbolji način – rekla je Lejla Njemčević nakon utrke.

Naredna utrka za našu takmičarku je Balkansko prvenstvo na Blidinju a što će ujedno biti i posljednja priprema pred Evropsko prvenstvo koje se održava u Danskoj sredinom augusta, najavljeno je iz MTB reprezentacije.