Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lejla Tanović druga na UCI utrci Salcano MTC Cup u Sarajevu

Lejla Tanovic-Samobor

Drugu godinu zaredom, u gradskom parku Betanija-Jezero, održana je međunarodna UCI brdsko-biciklistička utrka Salcano MTB Cup i Škoda XC liga.

Učestvovala su 64 takmičara iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Španija, Italija, Crna Gora, Makedonija, Srbija i Hrvatska). Takmičari su vozili više krugova na stazi dužine 2,7 kilometra. Također je pored UCI utrke održana i Škoda XC Liga koja se boduje za Premijer ligu BiH.

U ženskoj elite konkurenciji najbolje plasirana je bila Jovana Crnogorac iz Srbije, druga je bila bh. takmičarka Lejla Tanović, dok je treće mjesto osvojila takmičarka iz Makedonije Aneta Antovska.

U muškoj konkurenciji elite kategorije najbolji je bio Marko Ticco iz Italije, drugoplasirani je Oriol Domenech iz Španije, a treći je Demir Mulić iz Crne Gore.

Nakon završene utrke Lejla Tanović, naša najbolja biciklistkinja, izjavila je da je zadovoljna ovom utrkom koja će joj donijeti dodatne bodove na svjetskoj biciklističkoj rang listi.

– Jovana Crnogorac, koja je danas osvojila prvo mjesto, trenutno zauzima 16. mjesto u svijetu, a ja sam na 72. poziciji, tako da je moje drugo mjesto bilo i očekivano. U daljnjem takmičenju slijede još dvije utrke u Škoda XC ligi, nakon toga ide mali odmor i pripremanje za narednu sezonu. Do sada smo uvijek postavljali realne ciljeve, tako da smo za ovu sezonu postavili cilj plasman među prvih 70, a za narednu godinu moj cilj je ulazak na listu prvih 50 biciklista u svijetu. Također smo ove godine uspjeli osvojiti Balkansko prvenstvo – izjavila je Tanović.

Utrku su organizovali Klub brdskog biciklizma “Puls” i Općina Centar u saradnji sa Biciklističkim savezom BiH.