Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lejli Šebić drugo mjesto na takmičenju u Njemačkoj

lejla sebic 1

Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica i vanredna profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, zabilježila je još jedan uspjeh na međunarodnim takmičenjima.

lejla sebic 2Naime, Šebić je na IFBB Bodybuilding takmičenju u Hockenheimu osvojila drugo mjesto u konkurenciji bikini master, dok je zlato pripalo reprezentativki Njemačke Renee Burnett.

– Ovo je još jedan veliki uspjeh za mene. Prezadovoljna sam rezultatom. Ponosna sam na ovo takmičarsko iskustvo i predstavljanje BiH na međunarodnoj IFBB sceni. Veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministru Sameru Rešidatu na finansijskoj pomoći. Mogu reći da je konkurencija bila izuzetno jaka, a organizacija takmičenja na vrhunskom nivou. Bilo je naporno i trajalo je cijeli dan zbog velikog broja takmičara – kaže Šebić.

lejla sebic 3Na ovom takmičenju nastupila je još jedna naša predstavnica – Željka Estebane, koja je osvojila izvanredno treće mjesto u master physique kategoriji. Obje naše takmičarke su nastupale u ime bodybulding kluba „Terzo Gym“, a podršku na takmičenju im je pružio selektor Mirsad Terzo.

Lejla također ističe veliku podršku kompanije “Toyota Bunjo“ koja joj je ranije ove godine finansijski pomogla na državnom prvenstvu BiH u bodybuildingu i fitnessu, te kompanije „Sinkro“ koja joj je dala potporu i motivaciju da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a također će je nastaviti pratiti i na budućim velikim sportskim smotrama.