Jedini predstavnik BiH

Ličina sa slomljenim prstom osvojio dvije medalje na Evropskim policijskim igrama u Španiji

anes licina
Foto: PR

Na ovogodišnjim Evropskim policijski igrama učestvovalo je više od 3.000 sportista iz 30 zemalja

Na ovogodišnjim 9. Evropskim policijskim igrama u španskom gradu Torrevieja, policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Anes Ličina, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojio je dvije medalje.

U judou Ličina je u kategoriji do 90 kg osvojio srebro, dok je u brazilskom džiju-džicu osvojio bronzanu medalju u kategoriji GI do 94 kg.

-U pripremnom periodu za odlazak na takmičenje, pored trenažnih aktivnosti, imao sam i problem sa skidanjem kilaže, ali sve sam uradio na vrijeme i iz Sarajeva krenuo u pohod na jednu ili dvije medalje. Tokom polufinalne borbe u judou doživio sam ozbiljnu povredu nožnog prsta – otvoreni lom, tako da sam, umjesto na dodjeli medalja, bio u bolnici na saniranju povrede i operaciji. Bronzanu medalju u brazilskom džiju-džicu osvojio sam u ovakvom stanju, povrijeđen – kazao je Ličina.

Navodi da je poseban osjećaj ponosa i časti predstavljati svoju državu i grad, uz veliku želju da na sljedećim Evropskim policijskim igrama, koje će biti održane za dvije godine, nastupi brojnija ekipa iz Bosne i Hercegovine.

-U policijskim strukturama na svim nivoima ima ozbiljnih i veoma uspješnih sportista koji imaju možda i značajnije rezultate u svojim sportovima od mene, ali nemaju podršku – dodao je Ličina.

Zahvalio se na podršci menadžmentu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi, Olimpijskom komitetu BiH kao i Bosnae team unitedu, Judo klubu Olimp Sarajevo i Brazilian Jiu-Jitsu klubu Željezničar.

Na ovogodišnjim Evropskim policijski igrama učestvovalo je više od 3.000 sportista iz 30 zemalja.