Selektor bh. košarkašica

Lojo: Dosta je razloga za ovaj poraz

goran lojo ksbih (1)

Ne želim biti igračica koja traži alibi, ali imali smo problema sa vremenskom zonom, kaže Babić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Kanade u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 96:64, a selektor Goran Lojo nakon susreta rekao je da je mnogo razloga za to.

Zmajice su imale za protivnika četvrtu reprezentaciju svijeta prema FIBA rang-listi, a selektor našeg nacionalog tima ističe da je poraz upisan neočekivano visokom razlikom, objavljeno je na zvaničnoj stranici KSBiH.

“Teška utakmica i težak poraz za nas. Neočekivano visokom razlikom. Dosta je razloga za to. Nismo bili na nivou u odbrani, posebno u prvom poluvremenu. Kanada je to iskoristila. Imali su visok procenat šuta. Analizirat ćemo naše greške”, rekao je Lojo, dodavši:

“Sutra je novi dan. Nova utakmica. Pokušat ćemo odigrati što je bolje moguće. Jedan od razloga može biti što ove utakmice nemaju takmičarski značaj, jer će se tri reprezentacije plasirati na Svjetsko prvenstvo. Kanada je bila motivisanija. Nisu slučajno četvrta reprezentacija na svijetu. Imaju dominantne igračice na svim pozicijama”.

Našem timu je mnogo falila Marica Gajić, a to pokazuje statistika skokova. Kanađanke su imale 39 skokova, a naš tim 17 manje.

Značajno nas je poremetila povreda Marice Gajić. Uigravali smo skroz nešto drugo nakon njene povrede. Nakon Jones na skakačim pozicijama ona nam je veoma bitna karika”, dodao je Lojo.

U našem timu najefikasnija bila je Babić sa 16 poena uz po asistenciju i skok.

“Ne želim biti igračica koja traži alibi, ali imali smo problema sa vremenskom zonom. Neke igračice nisu mogle spavati noću. Bilo na je jako teško igrati danas. Šok nam je bio i to što nam se povrijedila veoma važna igračica Marica Gajić”, rekla je Babić, dodavši:

“Nismo dobro koristili naše najjače oružje i nismo dobro igrali u odbrani. To su razlozi poraza. Kanada je igrala jako u odbrani i napadu. Zaslužili su pobjedu. Nadam se da više nikada nećemo igrati ovako”.