Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lojo: Nikakav postupak protiv Melise Brčaninović nije pokrenut

Lojo_U-18

“Vezano za naslove koji se se se danas poslije podne pojavili na pojedinim internet portalima, a vezano za neodazivanje Melise Brčaninović na pripreme U18 reprezentacije BiH, želim obavijestiti javnost da niti KS BiH niti ja kao selektor U18 reprezentacije nismo dali bilo kakvu izjavu o pokretanju postupka protiv Melise Brčaninović”, poručio je selektor ženske U18 reprezentacije BiH Goran Lojo.

Saopćenje koje je stiglo iz KS BiH, a koje je potpisao selektor Lojo prenosimo u cijelosti:

“U izjavi za BHR 1 na novinarsko pitanje zašto u timu nema Melise Brčaninovic, odgovorio sam samo istinitim činjenicama da se navedena igračica nakon povratka sa EP U20 u Portugalu uz prethodnu saglasnost Stručnog štaba trebala priključiti U18 reprezentaciji u Slavonskom Brodu, što nije učinila.

ŽKK Jedinstvo Tuzla, za koji Melisa Brčaninović nastupa, KS BiH je mailom obavijestio da se Melisa Brčaninovic neće
priključiti U18 reprezentaciji niti učestvovati na EP U18 u Mađarskoj zbog psihičke i fizičke iscrpljenosti.

Igračice U18 reprezentacije BiH koje su na pripremama i koje će nastupiti na EP u Mađarskoj će dati svoj maksimum i posljednji atom snage da reprezentaciju Bosne i Hercegovine predstave u što boljem svjetlu na prvenstvu Evrope.

Molimo sportsku javnost da podrže ovaj mladi tim kako bi uspio ostvariti što bolji rezultat protiv favoriziranih protivnika u svom premijernom nastupu u A diviziji”, stoji u obraćanju javnosti selektora ženske U18 reprezentacije BiH Gorana Loje.