Ostali sportovi

selektor košarkašica

Lojo: Ono što su učinili Jones za 15 minuta dovoljno govori o nekim stvarima

15/11/2021
Foto: FIBA

Lojo je vidno bio jako nezadovoljan suđenjem

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranice selektora Gorana Loje u drugom kolu u okviru A-grupe kvalifikacija večeras su u Skoplju pobijedile selekciju Sjeverne Makedonije sa 80:64 (23:15, 24:19, 18:11, 15:19).

O utakmici je govorio selektor Goran Lojo, koji je bio sretan zbog pobjede nakon teškog puta do Skoplja.

– Čestitam mojim igračicama. Bila je ovo teška utakmica zbog okolnosti koje smo imali tokom puta. Imali smo jako dug put iz Sarajeva zbog otkazanih letova. Jako važna pobjeda jer trenutno smo lideri grupe s dvije pobjede i u naredne mečeve ulazimo s prve pozicije. Fokusirani smo sada na februar i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – rekao je Lojo.

Najefikanije u selekciji BiH bile su Jonquel Jones sa “double-double” učinkom od 30 poena i 14 skokova.

Na pitanje da li je zadovoljan reakcijom Zmajica nakon što je iz igre zbog četiri faula u drugoj dionici morala izaći Jonquel Jones. Lojo je vidno bio jako nezadovoljan suđenjem.

– Zadovoljan sam reakcijom, svakako. Istakao bih da je to najbolja igračica na svijetu, a nakon 15-ak minuta igre ima četiri lične greške, od toga dvije u napadu i jednu tehničku grešku. To dovoljno govori o nekim stvarima. Ona je cijelo drugo poluvrijeme igrala s četiri faula i nije ni igrala odbranu. Kritika opet na pad u posljednjim minutama. Morat ćemo na tome poraditi s ovim mladim igračicama da se to više ne ponavlja – dodao je Lojo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.