Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lojo: Protiv Islanda imperativ pobjeda

zenska kosarkaska reprezentacija – press

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za meč protiv selekcije Islanda, koji će biti odigran u subotu u sarajevskoj Skenderiji u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Nakon dva odigrana kola, bh. košarkašice imaju omjer od jedne pobjede i poraza i nalaze se na drugom mjestu kvalifikacione grupe ‘A’, dok su njihove naredne protivnice zabilježile dva poraza i na posljednjem su mjestu na tabeli.

Selektor reprezentacije BiH Goran Lojo danas je na pres-konferenciji kazao da je pobjeda protiv Islanda imperativ, ali da ih se ne treba potcijeniti.

Reprezentativke su se okupile u nedjelju a jučer je sastav kompletiran.

– Sinoć smo obavili prvi trening u kompletnom sastavu. Pripremamo se ovdje u Sarajevu do utakmice s Islandom. Nakon toga u ponedjeljak ujutro putujemo u Slovačku gdje ćemo s njima odigrati u srijedu utakmicu – rekao je Lojo.

Mišljenja je da je ekipa u odnosu na prvi dio kvalifikacija, koji je bio novembru, jača za Amerikanku Lynettu Kizer, koja je u to doba imala angažman u Kini.

– Sada nam se priključila i s njom smo dobili drugu dimenziju u igri pod košem. Smatram da je roster kvalitetniji. Što se tiče utakmice protiv Islanda tu nam je imperativ pobjeda na domaćem terenu. Na početku kvalifikacija sam rekao da je nama cilj da pobijedimo sve utakmice na domaćem terenu i da ostvarimo jednu pobjedu u gostima – pojasnio je selektor.

Kapiten reprezentacije Milica Deura dodaje da je preduslov dobrog rezultata i to što su sve igračice zdrave.

– Polako počinjemo da se pripremamo za Island. Utakmica je u subotu i smatram da imamo dovoljno vremena do tada i naravno da uz pomoć navijača ostvarimo pobjedu – navela je ona.

Reprezentativka Lynetta Kizer za kraj je poručila da joj je drago što je ponovo u glavnom gradu BiH te da s nestrpljenjem očekuje utakmice protiv Islanda a nakon toga i Slovačke.

Utakmica između BiH i Islanda se igra u subotu u Skenderiji od 17 sati.