mundobasket

Luis Scola stigao na drugo mjesto vječne liste strijelaca

luis scola (1)

Popularni Gaučosi odlično su otvorili meč i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti 28:17

Košarkaška reprezentacija Argentina pobijedila je Nigeriju 94:81 u drugom kolu grupe B i tako obezbijedila plasman u narednu fazu takmičenja na Mundobasketu.

Popularni Gaučosi odlično su otvorili meč i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti 28:17. Ipak, do poluvremena uslijedio je pad u njihovoj igri pa se Nigerija vratila u meč serijom 19:4, tako da je na kraju poluvremena bilo neriješeno, 43:43.

U nastavku, Argentina je uspjela da uspostavi svoju igru i prelomi meč tokom 3. dionice, da bi onda rutinski privela meč kraju za novu, drugu pobjedu i plasman u narednu fazu.

Za razliku od njih, Nigerija, kojoj su predviđali da će biti jedno od najvećih iznenađenja na SP-u ide kući. I pored dobrog sastava, ovaj tim pratili su brojni organizacijski problemi, pa je ovakav epilog, očigledno bio neminovan. Ostaje im da sa Južnom Korejom odigraju “za čast”.

Kada je riječ o ovom meču, legendarni Luis Scola, došao je do 595. poena na svom petom učešću na Mundobasketima. Tako je na vječnoj listi ispred njega je još samo Brazilac Oscar Schmidt, koji je na 34 utakmice postigao nevjerovatnih 906 poena.