Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Luka Dončić odigrao utakmicu karijere i oborio lični rekord (VIDEO)

Ovo mu je bila i 13. uzastopna utakmica ove sezone u kojoj je zabio više od 25 poena, što je rekord Dallas Mavericksa

Dallas Mavericksi pobijedili su noćas New Orleans Pelicanse 143:140 uz fantastičnu utakmicu Luke Dončića.

Nevjerovatni Slovenac je za 40 minuta na parketu zabio 46 poena, što mu je najbolji učinak u karijeri. Dončić je iz igre šutirao 17/30, pogodio je pet od osam trica, a slobodna bacanja gađao je 7/9. Uz to, Dončić je upisao i 12 asistencija, a za triple-double su mu nedostajala dva skoka.

Dončićev dosadašnji rekord bila su 42 poena koja je ubacio triput u karijeri, a jedna od tih utakmica odigrana je prošle sedmice protiv Golden State Warriorsa. Ovo mu je bila i 13. uzastopna utakmica ove sezone u kojoj je zabio više od 25 poena, što je rekord Dallas Mavericksa.

Odličan je bio i njegov suigrač Kristaps Porzingis koji je dodao 36 poena. Latvijski centar visok 221 centimetar pogodio je osam od 13 trica uključujući i jednu s osam metara. Dodao je još sedam skokova i jednu asistenciju, a i njemu je ovo bila najbolja utakmica otkako je došao u NBA ligu.

Dončić i Porzingis zajedno su zabili čak 82 poena, a Pelicansima nije mogao pomoći ni briljantni Zion Williamson koji je zabio 36. Williamson je promašio samo jedan od 15 šuteva na utakmici.