Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Zenica open"

Maksimović u finalu, Lagarija i Salkanović poražene u polufinalu

lagarija_emina (1)

Finalni mečevi u singlu sutra se igraju sa početkom u 10.00 sati, nakon čega će biti igrani i finalni mečevi u dublovima

Dobojlija Marko Maksimović opravdao je ulogu prvog favorita te će sutra biti jedini bosanskohercegovački predstavnik koji će igrati u finalu singlova na 21. turniru „Zenica open 2021“ iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke (U16).

Maksimović je bio i prvopostavljeni igrač kostura muškog dijela turnira, a u današnjem polufinalu na terenima Sportsko-rekreacionog centra Kamberovića polje u Zenici, s 2:1 (6-4, 5-7 i 6-0) porazio je trećerangiranog Hrvata Antonija Voljaveca. Protivnik u sutrašnjem finalu bit će mu Slovenac Lukas Marjanović, koji je u drugom polufinalu porazio osmopostavljenog Poljaka Brunu Kokota s 2:0 (6-4 i 7-5).

U polufinalu u konkurenciji juniorki, Zeničanka Asja Salkanović, koja je bila šesta nositeljica, poražena je danas od osme nositeljice, Slovenke Pije Petelinšek s 0:2 (4-6 i 0-6). Jači otpor u drugom polufinalu pružila je treća nositelica Sarajka Emina Lagarija, ali je ipak prvorangirana Ruskinja Erika Bosaia na kraju slavila s 2:1 (6-4, 5-7 i 6-4).

Finalni mečevi u singlu sutra se igraju sa početkom u 10.00 sati, nakon čega će biti igrani i finalni mečevi u dublovima.

Na ovogodišnjem zeničkom turniru nastupili su takmičari i takmičarke iz 15 zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Francuske, Slovačke, Češke, Rusije, Poljske, SAD-a, Velike Britanije i Italije.