Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malkočević posljednji u kvalifikacijama na 400 m

rusmir malkocevic
Rusmir Malkočević

Bosanskohercegovački atletičar Rusmir Malkočević postigao je najslabije vrijeme u kvalifikacijama utrke na 400 metara na 34. evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je danas počelo u Beogradu.

U konkurenciji 33 atletičara 21-godišnji član Atletskog kluba Sloboda zauzeo je šesto mjesto u četvrtoj kvalifikacionoj rezultatom 48,58 sekundi.

Najbolji bh. atletičar i glavni adut na prvenstvu Amel Tuka u 11.35 sati će nastupiti u kavlifikacijama utrke na 800 m. U konkurenciji 26 prijavljenih takmičara Tuka ima drugi rezultat – 1:46,59, a bolji od njega ove sezone je samo evropski prvak Poljak Adam Kszczot.

U očekivanom nastupu u polufinalu Tuka će trčati u subotu (19.25 sati), dok je finale na programu u nedjelju (17.50).

Naš treći predstvanik na EP-u Mesud Pezer ima deveti rezultat u konkurenciji 23 prijavljena bacača kugle. Dvadesettrogodišnji Zeničanin u Beograd je doputovao s ličnim dvoranskim rekordom 20,37 m, koji je početkom februara postavio u Istanbulu.

Na EP učestvuje više od 1.100 najboljih evropskih atletičara i atletičarki iz 48 zemalja, koji će za odličja boriti u dvadeset i šest disciplina.