Ostali sportovi

Maloljetni borci Novog Grada organizirali malonogometni turnir “Nedim Škamo”

02/10/2018

U sportskoj dvorani “Srce” u Buča Potoku održan je Memorijalni malonogometni turnir “Nedim Škamo” kojim je obilježen Dan sjećanja na šehide, poginule maloljetne borce Armije i MUP-a RBIH Općine Novi Grad Sarajevo i Dana pogibije Nedima Škame.

Turnir je organizovalo Udruženje maloljetnih boraca Armije RBiH – Općina Novi Grad Sarajevo, a učestvovale su ekipe iz osnovnih škola s područja općine Novi Grad i veterana.

Pored osnovaca, na turniru su učestvovale amaterske ekipe različitih udruženja i organizacija kao što su Udruženja boraca i sportskih veterana sa područja Općine Novi Grad Sarajevo, Kantona Sarajevo i Federacije BIH.

U ratu od 1992 – 1995. godine živote za odbranu Sarajeva dala su 84 maloljetna borca s područja općine Novi Grad Sarajevo, a među njima je i Nedim Škamo, koji je pohađao Mašinsku tehničku školu, kada se s nepunih 17 godina priključio Teritorijalnoj odbrani Dobrinje i Aerodromskog naselja.

Rahmetli Nedim Škamo je ukopan na šehidskom mezarju Stadion, nekoliko nizova dalje od svoga oca Ahmeda, koji je poginuo 12. januara 1994. godine kao pripadnik Armije RBiH.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.