Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Maraton “Stazama bosanskih kraljeva” i u centralnoj Bosni

28/06/2015

Biciklistički rekreativno-turistički maraton “Stazama bosanskih kraljeva”, koji će početi 25. jula u Lukavcu”, obuhvatit će i centralnu Bosnu.

Maraton organizira organizacija “Biciklističke staze–Bike tour”, a tokom šestodnevnog putovanja biciklisti će posjetiti Zavidoviće, Žepče, Vranduk, Babanovac, Travnik, Vitez, Prokoško jezero, Fojnicu, Kiseljak, Kakanj, Ponijere i Tajan.

S obzirom na to da ovogodišnji maraton ima namjeru promovirati turističke potencijale, prirodne ljepote i kulturno-istorijske znamenitosti, u centralnoj Bosni će bicikliste ugostiti Turistička zajednica SBŽ-a, koja je saradnju za ovu biciklističku turu sa organizatorom dogovorila na međunarodnom sajmu “LIST 2015”.

Organizatori su u svoj program uvrstili posjetu stećcima i kamenim kuglama na Ozrenu, a planirano je i da obiđu Stari grad Vranduk, vlašićki plato i Babanovac, Travnik, Prokoško jezero, Fojnicu sa samostanom i slapovima Kozice, Ponijere i Tajan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.