Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marković: Konačan rezultat je realan odnos snaga

Dragan Marković nakon susreta BiH – Bjelorusija: Nismo poentira

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković zadovoljan je večerašnjom pobjedom bh. rukometaša protiv selekcije Slovačke (29:25) u prvom meču kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Marković je nakon meča naglasio da je očekivao tešku utakmicu, ali da su Slovaci ipak pružali veći otpor od očekivanog tokom većeg dijela susreta, te dodao da su golmani selekcije BiH loše branili, osim Blaževića koji je u posljednjih desetak minuta odbranio nekoliko važnih šuteva.

– U drugom poluvremenu smo dosta jače zaigrali odbranu pa je i našim golmanima bilo nešto lakše braniti. Bilo se teško spremiti za ovaj meč jer nismo znali u kojem sastavu Slovačka dolazi, ali na kraju smatram da je konačni rezultat realan odnos snaga – izjavio je Marković i dodao da će se BiH u narednom meču kvalifikacija pokušati revanširati Litvaniji za poraz u proteklim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

Kapiten i najbolji strijelac selekcije BiH Nikola Prce je zahvalan tuzlanskoj publici koja je popunila dvoranu ”Mejdan” i tokom cijelog meča navijanjem nosila bh. rukometaše do pobjede.

– Nismo očekivali ovoliko navijača, ali Tuzla zaista voli rukomet i ja se nadam da smo im se pobjedom odužili na najbolji mogući način. Slovačka je dosta razvlačila našu odbranu. Mali su i brzi i dobro su to koristili. Nas nije išlo u prvom poluvremenu, ali samo nam je trebalo par Blaževićevih odbrana da nam daju vjetar u leđa. Ovo je velika i zaslužena pobjeda koja nam je trebala nakon jednog lošijeg perioda – rekao je Prce.

Bh. reprezentativac Dejan Malinović koji je postigao nekoliko ključnih golova protiv Slovačke je zadovoljan pobjedom, ali podsjeća da su kvalifikacije tek počele i da je pred bh. timom još mnogo posla.

Dodao je da protiv Litvanije očekuje veoma tešku utakmicu, ali ističe da se želi revanširati Litvancima za eliminaciju u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo naredne godine.