Marković: Slovačka ima kvalitetne igrače, ali je bh. tim favorit

IMG_3854

U tuzlanskom Mejdanu sutra će biti odigrana utakmica rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovačke, čime počinju kvalifikacije za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković ocijenio je danas na pres-konferenciji da protivnička ekipa ima kvalitetne igrače, ali da je ekipa BiH favorit i da će rukometaši sutra “ginuti” za svaku loptu.

Izrazivši zadovoljstvo što reprezentacija igra u Tuzli, Marković je kazao da su rukometaši nakon utakmice s Danskom dobili samopouzdanje za sve naredne utakmice.

Pomoćni trener rukometne reprezentacije BiH Zuhdija Korkarić kaže da ekipa nastupa u najjačem sastavu te da su igrači spremni, a poseban podstrek im je tuzlanska publika.

Rukometaš Marko Panić ističe da ekipa BiH dobro poznaje protivnike i da će svaki igrač iskoristiti svoj stopostotni potencijal.

Podsjetio je na izuzetnu atmosferu na prošloj utakmici u Mejdanu, kada je bh. tim odmjerio snage s Danskom.

Rukometna reprezentacija BiH sutra prvi put nastupa u novoj opremi, koju je dizajnirao Adnan Hajrulahović Haad. Utakmica će biti odigrana u 20 sati i 15 minuta.