Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mayweather izjednačio rekord slavnog Rockyja

mayweather1124

Američki bokser Floyd Mayweather sinoć je pobjedom nad bivšim prvakom svijeta u Haičaninom Andreom Bertom odbranio titulu prvaka svijeta u velter kategoriji, ali i izjednačio rekord slavnog Rockyja Marciana od 49 pobjeda zaredom u profesionalnoj karijeri.

Meč Mayweathera i Berta održan je sinoć u dvorani MGM Grand Gardenu u Las Vegasu, a Mayweather je slavio pobjedu jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi.

Mayweather, poznat i pod nadimkom „The Money“ je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario 49 pobjedu, koliko je u karijeri ostvario i karizmatični Italijan koji se borio pod zastavom SAD-a Marciano, a koji je bio inspiracija za snimanje popularnog serijala filmova „Rocky“ sa Silvesterom Staloneom u glavnoj roli.

Ovaj 38-godišnji bokser je uoči sinoćnjeg meča najavio da će pobjedom okončati profesionalnu karijeru i ostatak života provesti putujući i gledajući košarkaške utakmice.

„The Money“ je sinoć zaradio 32 miliona dolara, a za prethodni meč koji je boksao protiv Filipinca Mannyja Pacquiana inkasirao je nevjerovatnih 250 miliona dolara i taj duel je nazvan „mečom stoljeća“.

Radi toga jasno je otkud ovom prvaku svijeta u verzijama WBO, WBC i WBA nadimak „The Money“.

http://www.dailymotion.com/video/x36o26d_floyd-mayweather-vs-andre-berto-full-fight-12-09-2015_sport