Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MMA zvijezda

McGregor: Ako ne uđemo u igru, ne možemo pobijediti

mcgregor

Sve osim potpunog prihvaćanja novih metoda od strane bilo kojeg člana našeg društva ne bi bilo samo izrugivanje onom što pokušavamo učiniti nego bi i sve nas ostale dovelo u veliku opasnost

MMA zvijezda Conor McGregor oduševljen je jer je irska vlada postrožila mjere zaštite od koronavirusa, ali ju je pozvao da upotrijebi i pripadnike vojske, koja bi pomogla policiji u patrolama i pazila da se ljudi pridržavaju pravila.

U petak je irska vlada naložila građanima da ostanu kod kuće sljedeće dvije sedmice osim ako njihov posao nije esencijalan ili ako moraju u trgovinu po hranu, piše BBC.

“Ako ne uđemo u igru, ne možemo pobijediti. Sad smo ušli u igru”, započeo je Conor u svojem obraćanju javnosti putem Facebooka.

“Pozivam vladu da upotrijebi i odbrambene snage. One se spominju samo kao mogućnost za pomoć za naših 15.000 policajaca, ali samo ako je nužno. Međutim, sad je nužno”, rekao je McGregor

“Sve osim potpunog prihvaćanja novih metoda od strane bilo kojeg člana našeg društva ne bi bilo samo izrugivanje onom što pokušavamo učiniti nego bi i sve nas ostale dovelo u veliku opasnost”, objasnio je UFC-ov borac te pozvao i na zatvaranje aerodroma po Irskoj, a dopustio bi samo letove koji donose nužnu medicinsku opremu.

McGregor je rekao i da bi Irci koji su se zatekli u drugim zemljama trebali ostati gdje jesu i tako učiniti veliku uslugu ostatku nacije, a četverominutno obraćanje završio je pozivom na zdrav život u samoizolaciji.

“Održavajte fizičku kondiciju programima vježbanja u malim prostorima kod kuće. Moramo potaknuti vježbanje kod kuće i plan zdrave prehrane s nužnim vitaminima koja ojačava imunološki sustav.”

U utorak je Conor zatražio od vlade hitno zatvaranje svega, a u srijedu je bolnicama po Irskoj donirao vlastitu opremu za zaštitu vrijednu milion eura.