Zakopao ratnu sjekiru

McGregor sve iznenadio porukom Khabibu nakon što mu je otac pao u komu

Conor-VS-khabib-1280×720

Conor je ovo napisao jer je Habibov otac Abdulmanap Nurmagomedov kritično u bolnici u Moskvi. Doktori mu se bore za život nakon što je doveden s upalom pluća

Conor McGregor privremeno je zakopao sjekiru s Habibom Nurmagomedovim, svojim smrtnim neprijateljom iz UFC-a.

Onog kojem se inače obraća kao “sramotnom kukavnom štakorčiću” sada je oduševio ovim statusom na Twitteru:

“Molim se za ozdravljenje Abdulmanapa Nurmagomedova, čovjeka koji je odgovoran za toliko svjetskih prvaka u raznim borilačkim vještinama da im ne znamo broja. Istinskog genijalca borilačkih sportova! Jako me ražalostilo ono što sam čuo večeras. Molim se za cijelu porodicu Nurmagomedov.”

Conor je ovo napisao jer je Habibov otac Abdulmanap Nurmagomedov kritično u bolnici u Moskvi. Doktori mu se bore za život nakon što je doveden s upalom pluća.

Zatim je doživio srčani udar, a kao da sve to nije dovoljno strašno, zbog visokog pritiska doživio je i moždani udar. Trenutno je na aparatima za reanimaciju.

Khabib je prije dvije godine gušenjem pobijedio Conora i odbranio naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji. Nakon meča počela je velika tuča pored kaveza. Navodno je počela tako što je Habib napao Conorovog sparing partnera, a onda su se uključili članovi oba tima. Vlasnici UFC-a Rusu pojas nisu dali u dvorani jer su se bojali reakcija Iraca. Zatim se pojavio video na kojem se vidi kako McGregor udara jednog od članova Khabibovog tima.

Zbog svega toga Khabib i Conor postali su nepomirljivi neprijatelji, pri čemu je Irac posebno revno pazio da odnosi među njima budu što gori tako što ga je vrijeđao na društvenim mrežama.

Sada je ostavio po strani njihovo neprijateljstvo zbog Khabibovog oca i velikana koji je nastojao prekinuti svađu pozvavši Conora da bude gost porodice Nurmagomedov u Dagestanu, da dođe tamo na večeru njemu u čast.