Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šveđanin rođen u Čečeniji

McGregorov sjaj blijedi, UFC-e ima novu “zlatnu koku”

New Project (7)

Prvak veltera neporažena je nigerijska “noćna mora” Kamaru Usman, no Čimaev je obećao da će i njega izdominirati

Status “zlatne koke” Conor McGregor polako gubi, pogotovo nakon teškog poraza tehničkim nokautom od Dustina Poiriera krajem januara. No, čini se da je UFC već našao novu “zlatnu koku”. Tu je novi borac koji privlači veliku pažnju fanova – Kamzat Čimaev (Khamzat Chimaev).

Šveđanin rođen u Čečeniji bori se u dvije vrlo atraktivne težinske kategorije (velter i srednja) te je u dosadašnjoj karijeri bez poraza. Osim toga je i sam vrlo atraktivan borac koji teži nokautima, pa ih je tako u devet borbi upisao šest te je tri puta tjerao borce na predaju. Drugim riječima, nijedna njegova borba nije otišla na bodove, a upravo to je nešto što fanovi vole i traže.

On će se 13. marta potući s Leonom Edwardsom, odličnim borcem u velteru s kojim je već mjesecima u verbalnom ratu.

“Želim ga razbiti. Želim ga uništiti. Želim mu otkinuti glavu. Imam devet pobjeda, uskoro ću imati 10 i onda ćemo nastaviti dalje sakupljati”, kazao je Čimaev.

Koliko je motiviran i koliko naporno Čimaev trenira, možemo vidjeti u objavljenom videu, u kojem švedski Čečenac doslovno razvali tešku vreću za udaranje i nabacivanje. Nakon jednog prebacivanja i bacanja na tlo gornji dio vreće se raspao i iz nje je ispao materijal od kojeg je napravljena.

Prvak veltera neporažena je nigerijska “noćna mora” Kamaru Usman, no Čimaev je obećao da će i njega izdominirati.

“Nema nikakvu moć nokauta ni bilo šta posebno u svom stilu borbe. Izdominirat ću obojicu”, kazao je Čimaev.

On je zasigurno buduća zvijezda UFC-a, pogotovo jer je pitanje hoćemo li više ikada vidjeti Conora McGregora u najboljoj MMA organizaciji s obzirom na njegove bokserske planove. Šuška se o borbama protiv Mannyja Pacquiaoa, te revanšu protiv Floyda Mayweathera.

Iako je njavljivao novi povratak i borbe u UFC-u, pitanje je koliko će se to ostvariti i ako se ostvari, u kakvom će se stanju McGregor vratiti nakon prvog poraza nokautom u karijeri. Jer, jednom kada se načne nečija brada, taj borac više nikada nije isti…